561: Nog 9 tellen

Nog_9_seconden

Dit Amsterdamse stoplicht springt over 9 seconden op groen. Mooi voorbeeld van de transparantie-trend. We willen steeds vaker weten waar we precies aan toe zijn en hoe lang het allemaal nog gaat duren. Tot op de seconde nauwkeurig.

Wachten is een belangrijke frictie die we als klant steeds minder accepteren. Toch zijn er heel veel plekken waar we nog moeten wachten en we geen idee hebben hoe lang het gaat duren. (bijv: ziekenhuizen, openbaar vervoer, antwoord krijgen van de belastingdienst, eerstvolgend kampioenschap van Feyenoord…)
Er valt dus veel te winnen door eliminatie van wachttijd en door het inzichtelijk maken van die wachttijd.

How to Wow:
Laat tot op de seconde nauwkeurig weten hoe lang de klant nog moet wachten.
Of beter: Laat tot op de seconde nauwkeurig weten hoe kort de klant nog moet wachten (elimineer wachttijd).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *