595: Orthodontix

Orthodontix

Een orthodontist „houdt zich bezig met het bestuderen van de vorm, groei en ontwikkeling van het gebit en de kaken en het optimaliseren van de stand van het gebit en de kaken door middel van beugels” (Wikipedia). Een uiterst respectabel beroep, dus. En dan is het extra opvallend als de orthodontist speels omgaat met zijn beroepsnaam, zoals hier de Orthodontix in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Waarschijnlijk een rechtstreekse afstammeling van de man die in het kielzog van Asterix een vermogen verdiende aan het weer rechtzetten van de tanden van de arme Romeinen die kennis maakten met de effecten van de toverdrank.

How to wow:
Geef een komische twist aan een respectabel (en dus saai) begrip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *