621: Misschien wel de oudste

Misschien wel...

Arhus afficheert zich als de oudste stad van Denemarken. Maar ze weten niet 100% zeker of die claim stand kan houden.’Laten we het dan maar niet claimen’, zal de wethouder misschien hebben gezegd. Want wethouders willen worden herkozen en wensen niet het risico te lopen onderuit te gaan met zo’n claim en het lachertje van het land te worden.
Arhus heeft dat mooi opgelost door toevoeging van het woordje arguably. En het grappige is dat de claim daardoor nog meer aandacht krijgt en eigenlijk alleen maar bijzonderder wordt. De oudste is een interessante claim, maar het heeft een hoog het-zal-wel-gehalte. Door twijfel toe te voegen wek je de interesse van de lezer: Hoe zit dat dan? Kunnen ze het wel waarmaken? En wat zijn de andere kandidaten voor de oudste stad dan?
Dagblad Trouw deed ooit hetzelfde met de slogan: misschien wel de beste krant van Nederland.

How to wow:
Doe een aanvechtbare claim en zaai zelf twijfel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *