1716: Pantone-stoelen

Pantone is de naam van een systeem waarmee in de creatieve sector kleuren worden aangeduid. Zo weten vormgevers en drukkers zeker dat ze dezelfde kleur bedoelen. PMS (PantoneMatching System) 165 is veel preciezer dan rood.

Nuttig voor creatieve professionals. Maar voor buitenstaanders blijft het een soort geheimstaal. Die hebben geen flauw idee wat bijvoorbeeld PMS 354 is.

Inmiddels is het oorspronkelijk functionele systeem zelf een merk geworden. Met allerlei afgeleide Pantone-producten. Bekers, schrijfwaren, tassen, iphone cases en nu ook stoelen. Allemaal in Pantone kleuren, inclusief de bijbehorende PMS nummers. Het positioneert de gebruiker als een creatieve professional. Juist omdat het om vaktaal gaat.

Let’s Make Wow:
– Bouw iconische elementen uit tot een merk.
– Bouw een merk rond ’geheime’ vaktaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *