1736: Drie maal zwaaien

De laatste wedstrijd die het Nederlands elftal speelt voor vertrek naar een eindtoernooi, heet tegenwoordig uitzwaaiwedstrijd. Vroeger hadden we dat niet. Ze gingen gewoon. Zonder uitzwaaiwedstrijd. Ze speelden hooguit een oefenwedstrijd. En je wist dat je dan eigenlijk niet hoefde te kijken, want Nederland speelt zelden goed in oefenwedstrijden.

Maar onder druk van de commercie is de laatste oefenwedstrijd omgedoopt tot uitzwaaiwedstrijd. Dat klinkt veel leuker.

En een uitzwaaimoment is ook bijzonder. Uitzwaaien doe je als geliefden lange tijd naar het buitenland gaan. Er zit een mooie emotie omheen. Dat is knap doorvertaald naar het voetbal: de uitzwaaiwedstrijd maakt dat je er misschien toch even aandacht aan besteedt en misschien zelfs gaat kijken en met een vlaggetje van de sponsor gaat zitten zwaaien op de tribune.

Maar nu zijn er plots drie uitzwaaiwedstrijden.
Vertrekken ze drie keer dan?
Hoeveel keer kun je iemand uitzwaaien?

Let’s make Wow:
– Melk een succes zoveel mogelijk uit.
– Vermenigvuldig iets wat normaal eenmalig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *