Ga naar hoofdinhoud

1897: Parapludag

Op 22 september was het parapludag in de Vriesestraat in Dordrecht. Over een lengte van vijfhonderd meter hingen 1300 kleurige paraplu's boven de hoofden van het winkelende publiek. En dat kon er extra lang van genieten, want op parapludag waren de winkels tot 22.00 uur geopend. Mooie stunt van de winkeliers uit de straat, die tot voor kort een 'gewoon' zijstraatje was in het winkelgebied van De Dordtse binnenstad.

Maar langzaam is het het kleurloze straatje steeds bijzonderder aan het worden. In juli rolden de winkeliers al massaal rode lopers uit voor het winkelende publiek, toen in Dordrecht 'de geboorte van Nederland' werd gevierd.

En het werkt: het winkelend publiek loopt het straatje steeds minder vaak voorbij. En mede daardoor komen er ook steeds leukere winkeltjes. Voor je het weet is de Vriesestraat de leukste straat van de stad. Gewoon omdat proactieve en creatieve winkeliers meer doen dan passief achter de toonbank blijven staan.

Foto: Petra Venekamp

Let's Make Wow:

– Kom met verrassende acties die de aandacht trekken.

– Doe meer dan de meesten doen in jouw branche

Back To Top