1910: Wegwijzer naar schending

Mensenrechtenschending, 14,1 km.

Op het eerste gezicht zien we hier een fiets-wegwijzers van de ANWB. Als we iets beter kijken zien we dat het op een opvallende, ongebruikelijke bestemming gaat: de vreemdelingendetentie in Zeist. Die zien we niet vaak voorkomen in toeristische bewegwijzering van de wielrijdersbond.

Kijken we nog beter dan zien we dat de afzender niet de ANWB is, maar de ANVB, die meelift op de vormentaal van de bond en ons zo op het verkeerde been zet. Achter de niets-aan–hand-wegwijzer schuilt een schril protest.

Het trekt je met een schok uit je comfortzone, juist omdat het contrast tussen een leuke fietsbestemming en mensenrechtenschending zo groot is.

Let's Make Wow:

Zet mensen op het verkeerde been door een bekende vormtaal te gebruiken voor een heel andere boodschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *