2142: Let op de boomvreters

In een parkje in Tilburg hangt een opvallende waarschuwing:

Let op de boomvreters.

Wat zijn boomvreters?

Rupsen? Agressieve boktorren? Vraatzuchtige tropische vogeltjes die door veranderingen in het klimaat, nu ook Tilburg hebben bereikt?

De nietsvermoedende wandelaar raakt ernstig in verwarring.

Gelukkig biedt de tekst op het bord meer duidelijkheid:

Boomvreters leven in kleine groepjes. Ze doen zich voor als liefhebbers van groen en bomen, maar de werkelijkheid is anders. Ze verslinden het groen en de bomen.

Boomvreters zijn niet gemakkelijk te herkennen. Ze verschuilen zich in luxe en grote kantoorgebouwen. Het lijkt of ze makkelijk toegankelijk zijn, maar als je toenadering zoekt werpen ze barricades op en verschuilen zich achter strategieen en paperassen.

Ze bereiden zich goed voor en proberen elke vorm van tegenstand uit te schakelen. Dat doen ze openbaar, maar ook in het geniep. Ze vinden dat op die plekken een gebouw moet komen, of een weg, of een parkeerterrein aangelegd moet worden.

Grappige manier om op te komen voor de natuur.

Let's Make Wow:

Vervang een clich├ę aanpak door een fantasievol verhaal.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. “Boomvreters zijn niet gemakkelijk te herkennen. Ze verschuilen zich in luxe en grote kantoorgebouwen. Het lijkt of ze makkelijk toegankelijk zijn, maar als je toenadering zoekt werpen ze barricades op en verschuilen zich achter strategie├źn en paperassen.”
    Gemeente ambtenaren dus?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *