2416: Meisje met… plakoog

Afplakoog

Het meisje met de parel van Delftse schilder Johannes Vermeer is een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Natuurlijk kom je overal Delft afbeeldingen van het schilderij tegen.

Maar deze variatie op het schilderij trekt nog meer aandacht: Meisje met de parel EN afgeplakt oog.

Let’s Make Wow:

Maak een grappige variant op een beroemd fenomeen en lift mee op de bekendheid daarvan.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het Meisje met de Parel blijft een bron van inspiratie, of het nu met ooglapje, beugel, gasmasker of in blokjes hout is. Ik schat dat ik inmiddels 10 varianten gemaakt heb. Deze werken zijn op bijzondere wijze tot stand gekomen. Ik heb ze ontworpen in de computer en vervolgens in serie laten schilderen in China. Het ooglapje is echter echt, in de vorm van een opgenaaide, zelfgemaakte pleister. Omdat ik het in China heb laten schilderen is hij bovendien heel betaalbaar gebleven. Iedereen die de humor en het technische meesterschap van dit kunstwerk weet te waarderen wil ik van harte uitnodigen om een bezoek te brengen aan mijn galerie: Galerie de Kunstkop. Deze galerie is tevens mijn atelier en mensen mogen een kijkje over mijn schouder nemen terwijl ik aan het werk ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *