3295: De Retourette

retourtje

 

De Retourette in Rotterdam is een afvalwinkel nieuwe stijl. Een plek waar wijkbewoners dichtbij huis alle herbruikbare materialen kunnen inleveren, mits ze ze in een tas mee kunnen nemen.

Achter de winkel zit een ondernemer die geld verdient door de grondstoffen weer te verkopen aan de industrie, zodat er nieuwe producten mee kunnen worden gemaakt. Een deel van de winst gaat naar goede doelen, die door de buurtbewoners worden gekozen.

De lijst met in te leveren afval is imposant:
glazen flessen, blikjes, drankenkartons, oud papier en karton, textiel en schoenen, frituurvet, cartridges, mobiele telefoons, klein elektra, batterijen, oude lampen, PET flessen, flacons, restkunststoffen, kurk, chipszakken, brillen, plastic doppen, CD/DVD’s, etc.

Let’s Make Wow:
retourette retourette (2) retourette (1)Zet waardeloos om in waardevol.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *