Skip to content

3590: LAMP VAN PLEZIER

img-alternative-text
Veel plezier met uw energiezuinige lamp, meldt dit bord.

Dat is een tekst waardoor ik dagenlang van slag kan raken. En dat komt door het woordje Plezier.

Wanneer heb ik voor het laatst plezier gehad met een lamp? vraag ik mezelf af. Mijn hersenen scannen 59 jaar persoonlijke geschiedenis, maar weten helemaal niets te vinden: ik kan mij geen enkel hoogtepunt met een peertje voor de geest halen.

Je kunt plezier hebben met een mens, met een auto, met een videogame. Maar met een lamp? Hoe doe je dat. Ga je een lamp moppen vertellen? Ga je samen aan de zwier in de stad? Neem je je lamp mee naar de Efteling?

Volgens Van Dale online heeft het woord Plezier 2 betekenissen::
1: aangenaam gevoel; = vreugde
2: iets prettigs, vermaak, genoegen; voor zijn plezier reizen; meisje van plezier prostituee; een pleziertje

Niets over een lamp…
En om het allemaal nog erger te maken: ik word geacht een gevoel van vreugde te krijgen van een energiezuinige lamp. Toch niet bepaald de vrolijkste in de lampen-familie.

Misschien een mooie innovatie challenge: een lamp die vreugde opwekt?

Lets Make Wow:
Verkoop geen product, verkoop emotie.

Back To Top