3628: MY DRIVING SCORE

image-692
Mijn nieuwe Prius houdt bij hoe ik rijd. Na elke rit geeft mijn auto mij een ‘eco-score’: een getal tussen de 0 en 100 dat aangeeft hoe groen ik heb gereden. Plus -indien nodig- tips om de eco-score een volgende keer te verhogen.
Op deze rit tussen Bergen op Zoom en Rotterdam kreeg ik 80 punten: Excellent Steady Driving, aldus mijn vierwieler. Glimmend van trots stapte ik uit. Thuis deelde ik mijn succes.
Ik heb al een keer 100 punten gehaald, maar dat was op een heel kort ritje, dus dat telt eigenlijk niet. Al denken de mede-weggebruikers die zich groen en geel ergerden aan mijn wel erg trage optrekken daar misschien anders over.

Door een spelelement toe te voegen waarin je punten kunt scoren, stimuleert Toyota gewenst gedrag van automobilisten.
Nog mooier zou het zijn als je die punten automatisch online kunt vergelijken met anderen.
En nog-nog mooier zou het zijn als je aan de buitenkant van de auto kunt zien wat de eco-status van de bestuurder is.

Lets Make Wow:
– Maak gewenst gedrag zo leuk dat we niet meer anders willen.
Voeg spelelementen toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *