Over Straatjutten

Intro (1)

Straatjutten?

De beste ideeën liggen op straat, maar 99% van de mensen loopt er gedachtenloos aan voorbij. 

Straatjutten is een techniek om, de ideeën op straat weer te gaan zien en te vertalen naar je eigen situatie. Dat komt doordat straatjutten op zoek gaat naar de bouwstenen onder alles wat opvalt en vervolgens met die bouwstenen nieuwe ideeen verzint. Het maakt zo op een frisse, creatieve manier gebruik van bewezen principes.

Bekijk voor een eerste introductie in het straatjutten de video rechts.

Intro (2)

De 6 Stappen

Straatjutten bestaat uit 6 simpele stappen die je makkelijk in een uurtje doorloopt. Bekijk de powerpoint rechts voor een eerste uitleg van de methode.

Straatjutten bestaat uit 6 simpele stappen. Klik op het slideshare logo om ze te leren.

Straatjutten Boek

StraatjuttenBoek2

BOEK

In 2012 verscheen het Straatjutten boek bij uitgeverij Het Spectrum. Het bevat 168 pagina’s en heel erg veel foto’s van de straat. In 9 hoofdstukken leer je alles wat er over straatjutten te weten valt. En over klant jutten en branche/wereldjutten.

Het boek kost 19,99 in de winkel, en is bijna uitverkocht. Mocht je geïnteresseerd zijn en het boek niet meer in de winkel kunnen vinden, stuur dan een mail naar richard@wowideas.nl. Wij hebben zelf nog een (beperkte) voorraad.

GRATIS PROMO

V3_promotieboekje_straatjutten__gesleept__pdf__1_pagina_Download hier een gratis promoversie met een paar hoofdstukken in PDF-formaat.

3 soorten Jutten

STRAATJUTTEN

Paving stones street texture
Bij Straatjutten gaan we letterlijk de straat op om ideeën te vinden. Dikwijls is dit een winkelstraat, simpelweg omdat die vol zitten met inspiratie.

KLANTJUTTEN

Need MilkBij Klantjutten kijken we met de aandacht van een straatjutter naar het fysieke gedrag van klanten. We ontdekken fricties en kansen en verzinnen daarmee ideeën.

BRANCHEJUTTEN

Hondenvoer in carwash
Bij Branchejutten gaan we op expeditie naar een andere branche dan onze eigen branche. Soms hebben ze de oplossingen gevonden voor problemen waar onze branche mee worstelt. Soms is het ook gewoon ter inspiratie.