Skip to content

180: Verboden te… barbecuen

Barbecueverbod

Verboden te barbecuen, meldt een bordje aan de Mozartlaan in Rotterdam-Hillegersberg. Achter het bordje begint het Lage Bergsche Bos, dat bos heet, maar stadspark is. En in dat park wil men geen barbecuers.
Ook al staat het er niet met zoveel woorden vermeld, het verbod is gericht tegen Turkse en Marokkaanse gezinnen die in in de weekends naar het bos (pardon, park) trekken. De mannen voetballen dan wat met de kinderen, er wordt gepraat en gelachen en er wordt heerlijk vlees geroosterd. Als je een praatje maakt heb je dikke kans dat je een hapje mee mag eten. Een geweldige gelegenheid om verschillende culturen op een natuurlijke manier met elkaar in contact te laten komen, zou je zo zeggen.
Maar daar hadden we al andere projecten voor verzonnen. En barbecuen in het park mag dus niet. Althans, niet van 1 mei tot en met 30 september. Daarbuiten hebben we geen bezwaar. Zo tolerant zijn we ook wel weer.

Vraag: Nederland telt zo’n drie miljoen personen van niet-Nederlandse afkomst. Hoe zou jij ze met jouw bedrijf kunnen bedienen?

Back To Top