481: Open computer

open_computer

Computers waren jarenlang saaie grijze dozen. Dankzij bedrijven als Apple is er steeds meer oog voor het design van een computer. Maar je kunt ook een andere kant op. Je kunt een computer ook volledig transparant maken zodat je precies kunt zien wat er in zit, zoals deze PC in een etalage aan de Rotterdamse Zwartjanstraat.

De binnenkant van apparaten blijft meestal voor ons verborgen. Tot er iets kapot gaat en we de euvele moed opbrengen om wat schroefjes los te draaien en te kijken we het onbekende euvel misschien zelf kunnen verhelpen. Meestal levert dat een ernstige knauw op voor ons ego. Maar als we daar voorbij kunnen kijken ontdekken we ook de fascinerende wereld van de binnenkant der dingen. Misschien een idee voor een merk om alles -maar dan ook alles- transparant te maken?

Vraag: welke boeiende binnenkant kun jij zichtbaar maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.