581: Geld moet rollen

geld_moet_rollen

Geld moet rollen, zegt de campagne voor de armoedebestrijding. (Althans, 99% van het geld). Dat is een bijzonder statement, dwars tegen de verwachtingen in die we normaal bij zo’n campagne hebben. Geld moet rollen doorbreekt het patroon dat we kennen en trekt zo de aandacht voor het tweede deel van het statement: 1% tegen armoede.
Door het tegenoverstelde te beweren (Geld moet rollen), bereikt de campagne juist het gewenste effect (geef geld tegen de armoede). En het gebruik van de percentages versterken het nog een keer: als ik 99% zonder schuldgevoel mag laten rollen, kan ik makkelijk 1% weggeven,.

How to Wow:
Doorbreek het patroon dat we normaal kennen: beweer het tegenovergestelde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *