Skip to content

2717: Balkon-trots-expo

balkon expo
Balk-ondoeken in de Rotterdamse Jonker Fransstraat trakteren voorbijgangers op permanente expositie. De doeken vertellen het historische  verhaal van de wijk Crooswijk.

Op de doeken staan beelden van vroeger. Oude gebouwen zoals de Heineken brouwerij, atletiek wedstrijden op het Schuttersveld en schaatsen op de Plas. Maar ook beelden van beroemdheden uit de wijk zoals Corry van Gorp, Jaap Valkhof, Tinus Bosselaar en Bep van Klaveren.

De doeken, die zijn ontworpen door kunstenares Nina Valkhoff, doen maar liefst drie dingen tegelijk:  ze verfraaien de buurt, ze vergroten de trots op de wijk. En ze geven de bewoners ook nog eens wat extra privacy op hun balkon.

Let’s Make Wow:
– Geef iets een extra functie
– Maak van ongewone dingen een expositieruimte

Back To Top